Tests

Autisme test.

Test som belyser empatiske og autistiske træk findes på disse links:

  •  AQ Test.
  •  EQ Test.

Vejledning til AQ og EQ test.

Når du har udfyldt testene, vises et procenttal og en brøk. Ved AQ f.eks. 40/50 = 80%, hvilket betyder, at du i testen har scoret 40 points ud af maksimalt 50 mulige points.

Sådan mailer du testen til mig:

  • Klik “Marker alt”
  • Kilk “Kopier”
  • Indsæt i “Word"
  • Gem filen under navnet: AQ dit navn og send den til mig.

Testene er ikke diagnostiske, forstået på den måde, at det alene ud fra en testscore ikke er muligt at afgøre, om du har autisme eller ej. Men hvis du scorer højt på AQ og lavt på EQ, kunne det være en god idé for dig at skrive til mig, så vi sammen nærmere kan få belyst de udfordringer, som du har og altid har haft i din tilværelse.
Prøv om du kan sende ikke bare scoren, men også selve det udfyldte spørgeskema, så jeg kan se, hvordan du har svaret på de forskellige spørgsmål.

Det er vigtigt for mig at understrege: ”Altid har haft”. Autisme er således ikke noget, der opstår over tid. Der er tale om adfærdstræk, som altid har været tilstede. At symptomerne så først for alvor begynder at ”blive et problem” med tiden, f.eks. i forbindelse med puberteten, uddannelse eller arbejde, er en anden sag, og vil ofte kunne forklares ud fra, at man først nu for alvor bliver socialt udfordret.

Det er velkendt, at man kan komme gennem de første skoleår uden andre vanskeligheder end, at man har følt sig lidt udenfor og ikke rigtigt har haft det store behov for at være sammen med mere end enkelt ven eller veninde. Det gælder især piger, som i modsætning til de fleste drenge med autisme, bliver vældigt gode til at ”spille normale”.